پلی استیشن 4 پرو سونی Sony PlayStation 4 Pro 1TB

ساخت وبلاگ

پلی استیشن 4 پرو سونی Sony PlayStation 4 Pro 

مقدمه

از جوانان امروزی کمتر کسی است که با کنسول محبوب پلی استیشن خاطره ای نداشته باشد. سونی در سال 1994 اولین نسل کنسول خانگی پلی استیشن را معرفی کرد. 6 سال بعد و در سال 2000 دومین نسل از کنسول پلی استیشن روانه بازار شد، تا زمینه ساز یک اتفاق مهم در دنیای کنسول های بازی باشد. پلی استیشن 2 در مدت حیات خود توانست به رکورد فروش 155 میلیون واحد دست یابد، تا به این صورت پر فروش ترین کنسول تاریخ لقب بگیرد. مثل نسل قبل به فاصله 6 سال نسل بعدی کنسول پلی استیشن هم معرفی شد، اما با وجود استقبال گسترده از این کنسول نتوانست موفقیت نسل اول و دوم را بدست آورد.

سونی این بار فاصله معرفی دو کنسول خود را از 6 به 7 سال افزایش داد. سال 2013 سونی با معرفی پلی استیشن 4 نسل جدید کنسول خانگی خود را روانه بازار کرد. از دهه قبل کنسول سونی یک رقیب جدی به اسم مایکروسافت داشت که به همین علت پلی استیشن 3 در برابر Xbox 360  فروش کمتری را تجربه کرد. سونی به همین خاطر پلی استیشن 4 را با هدف مقابله با کنسول جدید Xbox One عرضه کرد. پلی استیشن 4 با سیاست های جدید سونی بدل به یکی از کنسول های موفق در تاریخ سونی شد، که توانست Xbox Onee را در تمامی آمارهای فروش پشت سر بگذارد.

در پلی استیشن 4 سعی شد تا ضمن حرکت در مسیر پیشرفت، ایرادات موجود در نسل قبل هم رفع شود. بهبودهایی که در پلی استیشن 4 ایجاد شد، زمینه ساز موفقیت در این کنسول بود، که امروز با گذشت حدود 4 سال، با عبور از رقم فروش 60 میلیون واحد، ششمین کنسول خانگی پرفروش تاریخ و پرفروشترین کنسول موجود در بازار لقب بگیرد. حال سه سال بعد از عرضه پلی استیشن 4، سونی برای پر کردن فاصله بین این کنسول و پلی استیشن 5، کنسول جدیدی با نام پلی استیشن 4 پرو معرفی کرد که به نوعی مدل ارتقا یافته پلی استیشن 4 به حساب می آید. در PS4 Pro به بهبود گرافیک توجه ویژه ای شده و طراحی نیز به مقدار کمی نسبت به PS4 تغییر یافته است.

مشخصات سخت‌افزاری:

  • حافظه داخلی 1TB 
  • 8 گیگابایت رم از نوع GDDR5 پردازشگر با دو واحد چهارهسته‌‌ای از نوع هسته‌های جگوار AMD
  • پردازشگر گرافیکی اختصاصی تولید AMD
  • بلوتوث 4.0، وای‌فای 802.11a/b/g/n/ac دیسک‌خوان بلوری با سرعت 6X و قابلیت اجرای دی‌وی‌دی با سرعت 8X
  • دسته‌ بازی بی‌سیم Dual Shock 4 

  طراحی

سونی را میتوانیم یکی از بهترین کمپانی های دنیا در زمینه طراحی بدانیم. در نسل اول کنسول پلی استیشن و بر اساس نیاز زمان سونی از یک طراحی بسیار خاص بهره گرفته بود، که بعدها در نسل دوم کمی ارتقا پیدا کرد و زیبایی خاصی به خود گرفت. در نسل سوم این طراحی باز هم بهبود پیدا کرد و در نسل چهارم، سونی طراحی کنسول محبوب خود را بهتر از همیشه ساخت.

طراحی و زیبایی کنسول پلی استیشن 4 سونی زبانزد عام و خاص است. این کمپانی ژاپنی در طراحی کنسول پلی استیشن 4 نهایت تلاش خود را به کار بست و توانست کنسولی بسیار زیبا طراحی کند. نسل اصلی این کنسول از طراحی کشیده و گوشه های تیزی بهره میبرد، اما در نسل های ارتقا یافته، بر اساس کارایی و هدفی که این کنسول ها تولید شده اند طراحی دچار تغییر و تحولاتی شده است.

 امسال برخلاف سال های گذشته و نسل های گذشته و با توجه به نیازهای بازار، سونی یک نسخه ارتقا یافته از کنسول محبوب PS4 خود را نیز عرضه کرد. این کنسول در بخش طراحی تقریباً از همان طراحی کنسول اصلی بهره میبرد، با این تفاوت که ارتفاع آن بیشتر شده است و به جای دو لایه، از 3 لایه روی هم بهره میبرد. بسیاری عقیده دارند طراحی نسل ارتقا یافتۀ کنسول PS4 که آنرا با نام PS4 Pro میشناسیم، در واقع یک جهش بسیار بزرگ و خوب برای سونی در بحث طراحی بوده است.

سخت افزار

سونی در سال 2016 با توجه به نیازهای بازار نسل ارتقا یافتۀ کنسول خود را با نام PS4 Pro معرفی و عرضه کرد. تفاوت اصلی این کنسول با نسخه های پیشین به چند موضوع بسیار جزئی، اما بسیار مهم محدود میشود. یکی از این تفاوت ها را میتوان در بخش سخت افزاری مشاهده کرد. در این نسخه نیز سونی از چیپست های 8 هسته ای Jaguar کمپانی AMD بهره گرفته است، اما فرکانس پردازنده افزایش یافته است. در بخش چیپ گرافیکی نیز سونی حسابی سنگ تمام گذاشته است. با تست های به عمل آمده، کنسول ارتقا یافتۀ PS4 Pro با قدرت محاسباتی 4.2 ترافلاپ توانسه است بسیار بهینه تر از نسل قبل عمل کند.

کنسول ارتقا یافتۀ PS4 Pro در بحث پردازش های سنگین نیز بسیار بهینه تر از نسخه اصلی عمل میکند و با توجه به ساختار جدید خود و فن های قدرتمندی که برای آن در نظر گرفته شده است، کمتر گرم میشود. این کنسول نیز همچون نسخه اصلی خود مجهز به درایو نوری میباشد و کاربران میتوانند بازی های خود را به صورت فیزیکی ( دیسک ) تهیه کرده و به بازی کردن بپردازند، اما برخلاف نسل قبل این کنسول توانایی پخش دیسک های بلوری فیلم را ندارد. در بحث مصرف برق نیز با توجه به سخت افزار بسیار قدرتمندتر این کنسول، باید انتظار مصرف برق بالاتری را داشت، که امری طبیعی است و باید آنرا پذیرفت.

 نرم افزار

سونی از دیرباز برای کنسول محبوب پلی استیشن خود سیستم عامل خاصی داشته است. این سیستم عامل در کنسول نسل هشتمی سونی به اوج قدرت خود رسید. سونی علاوه بر توجه به بخش سخت افزار، توجه ویژه ای به بخش نرم افزاری دارد و روز به روز در حال بهبود سیستم عامل اختصاصی پلی استیشن خود میباشد. اخیراً یک بروزرسانی بسیار عظیم برای کنسول PS4 منتشر شد، که امکانات بسیار زیادی را به کنسول هایِ سونی می افزاید. در آخرین بروزرسانی، سونی قابلیت بسیار ویژه ای را به کنسول خود افزود، که شاید کار کاربران را برای همیشه راحت کند. پشتیبانی از هاردهای اکسترنال تا حجم 8 ترابایت، ویژگی بسیار منحصر به فردی است که به تازگی به کنسول محبوب PS4 سونی افزوده شده است.

رابط کاربری نیز یکی از نقاط قوت کنسول سونی میباشد. سونی سعی کرده است حدأکثر سادگی را در عین امکانات مناسب در کنسول خود به کار گیرد تا کاربران بتوانند به سادگی به بازی کردن بپردازند. قابلیت تم پذیری رابط کاربری کنسول پلی استیشن نیز یکی از نقاط قوت آن میباشد، که به تعامل بیشتر کاربر با سیستم عامل منجر خواهد شد و باعث میشود محیط کار برای کاربران تکراری و خسته کننده نشود. تقریباً در کنسول های PS4 و PS4 Slim امکانات نرم افزاری شباهت های زیادی به هم دارند، اما امکانات نرم افزاری کنسول ارتقا یافتۀ PS4 Pro کمی با دو برادر خود متفاوت میباشد.

به دلیل پشتیبانی رسمی کنسول PS4 Pro از خروجی 4K و پخش بازیها با کیفیت خارق العاده 4K HDR، سونی یکسری امکانات ویژه نرم افزاری بیشتر را برای کنسول PS4 Pro در نظر گرفته است. در حال حاضر تمامی بازی های موجود برای کنسول پلی استین 4 بر روی PS4 Pro نیز اجرا میشوند و بیشتر کمپانی های بزرگ دنیا با ارائه بروزرسانی های بزرگ و کوچک سعی کرده اند بازی های خود را به استاندارد 4K HDR مجهز کنند، اما هنوز هستند برخی بازی هایی که با این قابلیت سازگاری کامل ندارند. سونی برای سازگاری چنین بازی هایی یک سیستم پیشرفته را تحت عنوان Boost Mode برای کنسول PS4 Pro در نظر گرفته است، که در صورت فعال شدن باعث بالاتر رفتن نرخ فریم در بازی هایی که به قابلیت 4K HDR مجهز نیستند میشود و کاربر میتواند حدأکثر لذت را از بازی های خود ببرد.

همچنین، یکی از دیگر قابلیت های بسیار مهمی که کنسول PS4 به آن مجهز میباشد قابلیت Remote Play یا بازی کردن از راه دور میباشد. با این قابلیت که تنها بر روی گوشی های اکسپریا میتوانید از آن بهره ببرید قادر خواهید بود بازیهای خود را به گوشی اکسپریا بیاورید! در واقع با اجرای بازی ها به صورت Remote Play، کنترلر شما به گوشی متصل شده و صفحه نمایش گوشی شما به عنوان صفحه نمایش اصلی فعال میشود و به این ترتیب میتوانید بدون نیاز به تلویزیون به بازی های خود بپردازید. این ویژگی در نسل های قبل با کیفیت 720p بر روی گوشی های اکسپریا استریم میشد، اما بر روی کنسول PS4 Pro کاربران میتوانند با کیفیت 1080p بازیهای خود را استریم کنند.

 

کنترلر

جویستیک یا همان کنترلر سونی از نسل اول کنسول پلی استیشن یکی از محبوب ترین ها در دنیا بوده است. کاربران همیشه به راحتی بیش از اندازه کنترلر سونی اعتقاد خاصی داشتند. سونی در نسل های مختلف، نسخه های خاصی از کنترلر خود را به همراه کنسولش عرضه میکند، که با توجه به عرضه کنسول PS4، سونی کنترلر Dual Shock 4 را به همراه این کنسول عرضه کرده است. کنترلر Dual Shock 4 بر اساس نظرسنجی های انجام شده بسیار راحت در دست جای میگیرد و دکمه های آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. تقریباً میتوانیم بگوییم همه چیز در جای خود قرار گرفته است. از شوک ها تا پنل هوشمند کنترلر Dual Shock 4 سونی.

کنترلر Dual Shock 4 برخلاف کنترلر رقبا از باتری داخلی بهره میبرد، که با یک بار شارژ کامل میتواند تا 2 روز با شما همراه باشد. در قسمت تحتانی این کنترلر سونی پورت های ارتباطی برای خروج صدا و جک 3.5 میلی متری را قرار داده است، که در صورت نیاز کاربران میتوانند با وصل کردن هدست یا هدفون به این جک به صورت بیسیم صدای بازی های خود را به صورت HD شنیده و از آن لذت ببرند. در قسمت بالای دسته در سمت راست کلیدهای چهار گانه آشنای مربع، مثلث، دایره و ضربدر قرار دارند و در سمت چپ نیز کلیدهای حرکتی. در قسمت وسط یک پنل وسیع قرار دارد، که هم میتواند به عنوان یک صفحه نمایش خطی عمل کند و هم حساس به فشار و لمس میباشد. در برخی از قسمت های رابط کاربری سیستم عامل پلی استیشن کاربران میتوانند از این قسمت به عنوان موشواره استفاده کنند.

سونی برای روشن و خاموش کردن کنترلر Dual Shock 4 یک گزینه با آرم پلی استیشن را قرار داده است که به دکمه PS معروف است. در قسمت بالای این گزینه نیز یک اسپیکر با کیفیت تعبیه شده است تا برخی از صداهای بازی از این قسمت خارج شده و حس طبیعی تری را برای کاربر رقم بزند. مثلاً وقتی در حال تعویض خشاب در بازی های تیر اندازی باشید، در صورت فعال بودن صدای دسته، صدای تعویض خشاب را از این اسپیکر با کیفیت میتوانید بشنونید. در قسمت فوقانی دسته نیز یک لایت بار بسیار زیبا تعبیه شده است، که در حالت عادی به رنگ آبی میباشد و در مواقع مختلف و در بازی های مختلف ممکن است رنگ های دیگری به خود بگیرد. من باب مثال هنگام شارژ این لایت بار به رنگ زرد بیرون می آید. در زیر این لایت بار نیز پورت USB اختصاصی برای شارژ دسته وجود دارد.

حافظه داخلی

سونی در نسل اصلی کنسول PS4 دو حافظه داخلی 500 گیگابایت و 1 ترابایت را در دسترس کاربران قرار داده بود، اما در نسخه Slim این حافظه بر روی 500 گیگابایت قفل شده است. البته اخیراً نسخه های 1 ترابایتی کنسول PS4 Slim نیز تولید شده اند و به زودی در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت. از طرفی کنسول PS4 Pro سونی تنها در یک حجم و با یک حافظه داخلی در دسترس کاربران قرار دارد و به علت حرفه ای بودن این نسخه، این کنسول تنها با حافظه 1 ترابایتی در دسترس علاقه مندان قرار دارد. گفتنی است که حافظه داخلی کنسول PS4 به سادگی و با یک حرکت ساده حتی توسط کاربر میتواند افزایش یابد. کاربران میتوانند به سادگی هاردهای لپتاپی تا حجم 8 ترابایت را خریداری کرده و با باز کردن درب حافظه داخلی، آنرا به سادگی هر چه تمام تر ارتقا دهند.

 

قابلیت های ارتباطاتی

سونی برای کنسول خود بلوتوث و وایفای با استانداردهای مناسبی را در نظر گرفته است. کنترلر Dual Shock 4 سونی همانطور که اشاره شد بیسیم میباشد و از طریق بلوتوث به کنسول متصل میشود. کار استریم کردن بازی ها نیز از طریق شبکه وایفای انجام میشود. کنسول های PS4 سونی مجهز به پورت شبکه یا همان LAN نیز میباشند و کاربران میتوانند با کابل LAN کنسول خود را به مودم یا کامپیوترهای شخصی متصل کنند. در کنسول های PS4 و PS4 Slim سونی 2 پورت USB 3.0 و خروجی های AV و HDMI نسل 1.4 را در دسترس کاربران قرار داده بود، اما در کنسول PS4 Pro تعداد پورت های USB 3.0 به سه عدد و پورت HDMI به نسل 2.0 ارتقا یافته است.

 

بازی های انحصاری

به جرأت یکی از نقاط قوت و یکی از دلایل اصلی فروش بیش از انتظار کنسول PS4 سونی را میتوان بازی های انحصاری این کنسول محبوب دانست. سونی در بخش توسعه نرم افزاری قدرت ویژه ای دارد و با در اختیار داشتن کمپانی های بازیسازی بسیار معتبر، هر روز در حال توسعه بازی های بسیار خارق العاده ای به صورت انحصاری و اختصاصی برای کنسول محبوب PS4 خود میباشد و این موضوع بسیار برای کاربران کنسول مذکور حائز اهمیت است. سونی ید طولایی در ساخت بازی های انحصاری بسیار با کیفیت دارد و عناوین بسیار بزرگ این کمپانی را حتی طرفداران کنسول های سایر کمپانی های دنیا نیز به یاد دارند و میشناسند.

در سبک بازی های شبیه سازی اتومبیل رانی سونی بازی بسیار محبوب و بسیار پرطرفدار Gran Turismo را دارد و در بازی های اکشن، کمتر کسی است که بازی محبوب و بسیار طرفدار God Of War یا همان خدای جنگ معروف را نشناسد. سونی تعداد بسیار زیادی بازی انحصاری برای کنسول های خود تولید کرده است و کنسول PS4 نیز از این قاعده مستثنی نیست. همیشه بهترین بازی ها برای آخرین نسل از کنسول های سونی ساخته میشوند، تا قدرت بینظیر این کنسول را به رُخ سایر رقبا بکشند. این بازی ها معمولاً در بخش گرافیک از بازی های هم نسل خود بسیار برتر بوده و همیشه حسی فراتر از یک تجربه عادی به کاربران القا میکنند. نمونه این موضوع را میتوان بازی های بزرگی چون Heavy Rain و Beyond Two Souls دانست، که به جد سبک جدیدی در دنیای بازی های رایانه ای ایجاد کرده و گرافیک بصری بازی ها را به سطحی جدید ارتقا داده اند.

 نتیجه گیری

نگاهی به تاریخچه کنسول های خانگی سونی نشان میدهد، این کمپانی ژاپنی حدوداً هر 6-7 سال یکبار یک نسل جدید از کنسول پلی استیشن را معرفی و روانه بازار میکند. با توجه به معرفی پلی استیشن 4 در سال 2013 طبیعتاً باید تا سال 2019 برای نسل آینده پلی استیشن صبر کنیم اما سرعت رشد تکنولوژی در سال های اخیر از یک طرف و وجود رقیب قدرتمندی از مایکروسافت از طرف دیگر سبب شد سونی بین پلی استیشن 4 و 5 یک نسل دیگر را روانه بازار کند. پلی استیشن 4 پرو که پیش از معرفی رسمی با نام پلی استیشن 4.5 شناخته شده بود در واقع یک نسل ما بین 4 و 5 است که برای عقب نماندن از رقابت در این شاخه و به روزماندن خود آن را عرضه کرده است. شاید برای افرادی که حالا قصد خرید یک کنسول قدرتمند را دارند پلی استیشن 4 پرو انتخاب مناسبی باشد اما برای افرادی که در حال حاضر صاحب نسخه معمولی کنسول پلی استیشن 4 هستند، نیاز چندانی به ارتقا به نسل پرو احساس نخواهند کرد. 

تحلیل قطعات جانبی الکترونیکی...
ما را در سایت تحلیل قطعات جانبی الکترونیکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : janebi بازدید : 227 تاريخ : يکشنبه 28 خرداد 1396 ساعت: 7:32